Kategorier
Avsnitt

#235 – Hur gick det med Malmös startup-tänk?

I februari 2019 handlade avsnitt 169 av Digitalsamtal om hur startup-tänk skulle ge skjuts åt Malmös digitalisering. Den här veckan återvänder vi för att följa upp hur det gick.

Precis som för två år sedan är det Malmö stads digitaliseringschef Maria Stellinger Ernblad som är gäst tillsammans med Måns Adler, som leder Malmö Civic Lab.

Ambitionen med det som då hette Malmö Tech Team är att testa ett nytt sätt att jobba med digitalisering i kommunen. Istället för långa och på förhand välplanerade projekt undersöka om det går att jobba med kortare iterationer och den vägen komma till snabbare resultat.

Svaret på den frågan är i Malmös fall ja.

Men det visar sig också att lösningarna som blir resultatet av arbetet inte alltid är tekniska. Digitalisering kräver att man sätter sig ner och funderar på hur man jobbar – men framför allt vad målet är. Och då kan lösningen ibland vara något så enkelt som en cykel. Därför namnbytet till Malmö Civic Lab – och därför pratar Måns och Maria om designprocesser som det viktiga.

Digitalsamtal görs av Anders Thoresson. Har du synpunkter på samtalet, frågor eller förslag på vad kommande avsnitt kan handla om: Hör gärna av dig. Du kan skicka e-post till podcast@digitalsamtal.se. Digitalsamtal finns på Twitter, som @digitalsamtal, och på Facebook.