Kategorier
Avsnitt

#054 – Internetdagarna 2016

–––

Om du som lyssnar på Digitalsamtal tycker att podden är bra, rösta gärna på oss i Stora Podcastpriset 2016!

–––

Vi gör ett undantag från vår rutin att publicera på onsdagar, och publicerar redan nu på tisdag kväll, med anledning av att vi precis deltagit i Internetdagarna 2016 och poddar direkt därifrån, våra reflektioner.

I programmet pratar vi om flera av huvudtalarna och deras föredrag, bland annat Juliana Rotich, Christian Heilmann, Mikko Hyppönen, Edward Snowden, Daniella Rus, Darius Kazemi och inte minst Erica Joy Baker. Vi pratar om hur det nyss genomförda amerikanska valet påverkade innehållet i Internetdagarna, om nya utmaningar med säkerhet inom Internet of Things, och om vikten av nätkärlek. Vi nämnde Facebookgruppen “Jag är här” och deras grymma arbete mot näthat i Sverige.

Har du synpunkter på samtalet, frågor eller förslag på vad vi kan prata om i kommande avsnitt: Hör gärna av dig. Gärna genom att delta i diskussionerna i Facebook-gruppen Digital Samhällskunskap.

Ni kan också skicka e-post till oss på podcast@digitalsamtal.se. Digitalsamtal finns på Twitter, som @digitalsamtal.

Vi som gör Digitalsamtal är Carl Heath och Anders Thoresson.

2 svar på ”#054 – Internetdagarna 2016”

[…] Huvudtalarna satte in tekniken i ett samhällsperspektiv och flera av dem i relation till presidentvalet i USA. Jag skulle säga att de är värda att lyssna på allihop, men det är tre som jag vill passa på att särskilt lyfta fram: Erica Joy Baker, Chris Heilmann och Juliana Rotich. Intervjuer med de två senare dyker för övrigt upp i Digitalsamtal, liksom Carls och min sammanfattning av de två dagarna. […]