Kategorier
Avsnitt

#207 – Harper Reed om vem som behöver förstå vad

Note to English speaking listeners: It’s just the short introduction that’s in Swedish!

Precis som förra veckans avsnitt, med danah boyd, är det här samtalet inspelat under Internetdagarna 2019. Gäst den här gången är en annan av huvudtalarna, Harper Reed, som bland annat var teknikchef för Barack Obamas återvalskampanj 2012.

Avsnittet tar sin utgångspunkt i hans presentation och kretsar, precis som samtalet med danah boyd, om data, AI och vem som behöver förstå vad om tekniken. (En fråga som Anders också skrev om i sin sammanfattning av Internetdagarna.) Och på den frågan följer diskussioner om demokrati, om reglering och varför det är viktigt att se till att så många röster som möjligt är med i det arbetet. Harper Reed lyfter också idén om att offentlig sektor borde se frågor om integritet och data som en hälsoutmaning, där det finns ett behov av informationsinsatser på samma sätt som kring smittsamma sjukdomar.

Anders nämner rapporten Big data: Seizing opportunities, preserving values från Barack Obamas tid i Vita huset. Den är värd att läsa.

Har du synpunkter på samtalet, frågor eller förslag på vad kommande avsnitt kan handla om: Hör gärna av dig. Du kan skicka e-post till podcast@digitalsamtal.se. Digitalsamtal finns på Twitter, som @digitalsamtal, och på Facebook.

Digitalsamtal görs av Anders Thoresson.

4 svar på ”#207 – Harper Reed om vem som behöver förstå vad”