Kategorier
Avsnitt

#208 – Det största säkerhetshålet hittar du i din hjärna

Note to English speaking listeners: It’s just the short introduction that’s in Swedish!

IT-säkerhet handlar inte om teknik. Åminstone inte bara, och absolut inte i första hand. Det är budskapet från Jenny Radcliffe, en av huvudtalarna på årets Internetdagarna.

I sin keynote beskrev hon istället hur hon utnyttjar svagheter hos oss människor när hon testar säkerheten hos sina kunder. Vi är lata (och återanvänder därför dåliga lösenord), vi är artiga (och håller därför upp dörren åt budet som bär det tunga paketet) och vi är naiva (och tror därför inte att någon är intresserad av just våra konton). I veckans avsnitt får du höra mer om de mänskliga svagheter hon och hennes kollegor utnyttjar – och några tips om hur du kan göra för att undvika att bli lurad.

Missa inte heller de två redan publicerade avsnitten med keynotetalare från Internetdagarna 2019: Ett med danah boyd och ett med Harper Reed. Nästa vecka kommer det fjärde och sista avsnittet från konferensen, med Max Schrems.

Har du synpunkter på samtalet, frågor eller förslag på vad kommande avsnitt kan handla om: Hör gärna av dig. Du kan skicka e-post till podcast@digitalsamtal.se. Digitalsamtal finns på Twitter, som @digitalsamtal, och på Facebook.

Digitalsamtal görs av Anders Thoresson.

2 svar på ”#208 – Det största säkerhetshålet hittar du i din hjärna”